It’s the most wonderful thing of the year!

Goedemiddag beste lezers, dit keer gewoon vanuit mijn huisje in Utrecht!

Het is december en dat betekent niet alleen dat het jaar er bijna op zit, maar ook dat SuusjeHQ alweer bijna een jaar bestaat. Technisch gezien ging ik 1 februari 2016 uit loondienst bij mijn laatste werkgever, maar in januari werkte ik nog slechts zestien uur per week. Ik heb dus bijna mijn eerste jaar als zelfstandige overleefd!

Work work work work work

Ik had niet kunnen voorspellen dat mijn eerste ondernemersjaar mij al zo goed af zou gaan en zo goed zou bevallen. Vaste klanten als Rondreis (TND Media) en Ebruze bleven mij trouw, leuke projecten passeerden de revue (bijvoorbeeld VROUW.nl en CP2 Fieldmarketing), eenmalige opdrachten meldden zich (Alertief, Azië-Expert) en nieuwe, vaste klanten kwamen erbij (hallo More Than Mayo en 365 Dagen Succesvol)! Ik kan niet iedereen noemen in één zin (sorry), maar je begrijpt dat ik mega blij ben met al deze leuke klanten, opdrachtgevers, projecten en whatnot. 

Artikel 2.55

Naast SuusjeHQ, mijn online office voor pr, content en lifestyledesign, ging het ook met mijn blog Artikel 2.55 goed dit jaar. Nog nooit had ik zoveel samenwerkingen, waaronder niet de minste (Bezoek Tsjechië, Fjällräven, Getaway Travel, Weerribben-Wieden en Belvilla). 

Publiciteit

Als blogger, pr-adviseur en digital nomad verscheen ik in 2016 meer dan 25 keer in de media. Van mijn radio-debuut tot mooie interviews. Ook mocht ik twee keer spreken op een event én organiseerde ik mijn eerste eigen event, samen met Jessica Lokker; De Reislustige Freelancer.

Team SuusjeHQ

Als klap op de vuurpijl werk ik sinds kort samen met drie freelancers – Deisy, Imke en Inge – die mij ondersteunen bij mijn werkzaamheden. Dit voelt heel erg #girlboss en ik ben verveerd dat deze dames met zoveel enthousiasme voor mij aan de slag wilden. 

Vrijheid, blijheid

Oh, en ook niet onbelangrijk: ik reisde dit jaar meer dan ooit. Wat een vrijheid! Ik neem mijn werk gewoon mee en moest zelfs een paar keer vóór werk op pad. Lissabon, Thailand, Nieuw-Zeeland, Milaan, Frankrijk, Kenia, Indonesië, Praag, Düsseldorf en heel veel tripjes in eigen land! Ik sluit het jaar af in Costa Rica, waar ik totaal bijna zes weken zal verblijven met vriend en laptop. A dream comes true! Ik ben supergelukkig met mijn bestaan als zelfstandige én digital nomad en kijk uit naar een prachtig nieuw jaar. 
Veel liefs en alvast fijne feestdagen!
Suzanne
a.k.a. SuusjeQ (en tegenwoordig: Miss SuusjeHQ)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *