Wil jij met mij een koffietje doen? Geef ik je PR-tips op maat!

Aan de kofie (foto: Anouk Fotografeert)

 

Iedere ondernemer herkent het vast: hartstikke leuk al die koffietjes die mensen met je willen drinken, maar wie betaalt jouw uren? Daarom lanceer ik het PR-coachgesprek. Concreet advies, tips en acties op maat én goede koffie.

 

In loondienst vond ik het altijd heerlijk om voor werk op pad te gaan. En nog steeds ga ik er graag op uit – begrijp me niet verkeerd. Maar tijdens alle uren die ik nu niet achter mijn laptop zit, verdien ik geen cent. Passief inkomen daargelaten.

 

Kennismaken of werk?

Natuurlijk moet je als ondernemer investeren. Relaties opbouwen, acquisitie doen, nieuwe klanten binnenhalen. Ik vind het alleen soms lastig waar het kennismaken eindigt en het ‘werken voor’ begint. Natuurlijk wil ik potentiële klanten met liefde meer vertellen over wat ik precies doe, zodat ze goed kunnen beslissen of ze mij willen inhuren. Of misschien hebben ze een klein vraagje en kunnen ze met mijn antwoord gewoon zelf uit de voeten. Willen ze echter concreet PR-advies voor hun bedrijf, in plaats van kort praten over de mogelijkheden van PR in het algemeen? Dan vind ik dat geen ‘koffietje doen’ maar een PR-coachgesprek.

 

“Even sparren?”

Laatst nog mailde een bevriende ondernemer of ik een keertje met haar kon sparren over haar bedrijf. Ze liep tegen een aantal dingen aan en was benieuwd of ik tips had. Klonk als een verzoek om gratis advies, en dus besloot ik dit gewoon aan te kaarten. Ik bleek het bij het verkeerde eind te hebben. Er was geen behoefte aan professioneel advies, ze wilde gewoon gelijkwaardig sparren om te kijken of er misschien toffe nieuwe samenwerkingen en ideeën zouden ontstaan. Voor ons allebei. Even goede vrienden! Uiteindelijk dronken we daarom ‘gewoon’ een koffietje.

 

Het PR-coachgesprek

Voor de mensen die eigenlijk wél professioneel advies willen, lanceer ik hierbij officieel een nieuw product: het PR-coachgesprek. Niet alleen voor ondernemers die een onder het mom van ‘een koffietje doen’ willen horen welke PR-tips ik voor hen heb, maar ook voor de mensen die heus bereid zijn om geld te betalen voor een expert, maar ook weer niet meteen een PR-adviseur willen inhuren voor een heel project.

 

Tussen algemene tips en echt werk

Ik merkte dat er een gat lag tussen mijn website, blog en misschien zelfs PR-workshop, waar ik veel vertel over PR, hoe mijn klanten en ik in de media komen en de mogelijkheden die PR biedt, en tussen mijn PR-werk voor klanten, waar ik – vaak voor lange termijn – probeer om mijn klanten zo vaak mogelijk in de media te krijgen. Het PR-coachgesprek zit daar precies tussen in. Het gaat wél echt over jóuw bedrijf, maar het is een redelijk vrijblijvende korte samenwerking. Anderhalf uur om precies te zijn.

 

90 minuten advies + acties

In 90 minuten mag je mij alles vragen wat je wilt (over PR dan). Ik vertel je alle mogelijkheden die PR biedt, die de moeite kunnen zijn voor jou en hoe je dit zou kunnen toepassen en uitvoeren voor jouw bedrijf. Indien gewenst geef ik aan welke vervolgstappen er mogelijk zijn, die je zelf kunt zetten en welke rol ik hierin zou kunnen betekenen als je daar behoefte aan hebt. Na het PR-coachgesprek kan je écht aan de slag met concrete acties. Jij blij, ik blij. Zo hebben we allebei wat aan dat ‘koffietje doen’.

 

Vind ik leuk

Naast dat ik niet altijd gratis advies wil geven en dat ik denk dat ondernemers hier echt wat aan hebben (meer dan aan een oppervlakkig koffietje doen), vind ik het ook erg leuk om mensen op weg te helpen. Ik coach al een jaar de marketing- en communicatiemedewerker van Social Impact Factory, ben mentor van PR-pupil Sven en hielp laatst nog twee mede-ondernemers – gratis – op weg met hun PR. Dit smaakte naar meer. Gelukkig durfde Marit het met me aan en is officieel mijn eerste betalende PR-coachklant. Wie is de volgende?

 

UPDATE: Kijk op PR-cursus.nl voor meer informatie over PR of boek direct een 1-op-1-sessie via PR-cursus.nl. Deze sessie lijkt het meeste op het gesprek dat ik hierboven beschrijf. 

PR-cursus.nl is mijn tweede bedrijf, opgericht met concullega Chantal Schram. 

Onder de naam SuusjeHQ doe ik geen PR-werkzaamheden meer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *